Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/ceccartl/old.ceccartulcea.ro/logare.php on line 8
 
 
 

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Filiala Tulcea
 

CECCAR vă prezintă noutățile fiscale la început de an
 
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) vine în sprijinul membrilor, în vederea îmbunătățirii serviciilor profesionale pe care experții contabili și contabilii autorizați le oferă clienților,prin organizarea unor cursuri de pregătire teoretică și practică privind un subiect de mare actualitate: tratamentul corect al TVA privind operațiunile intracomunitare de livrări de bunuri.
Potrivit reglementărilor în domeniu,începând cu data de 1 ianuarie 2020, intră în vigoare Directiva 1.910/2018 de modificare a Directivei 2006/112/CE privind TVA și Regulamentul pe punere în aplicare (UE) nr. 2018/1.912 al Consiliului de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 282/2011 în ceea ce privește anumite scutiri pentru operațiunile intracomunitare.
Având în vedere prevederile legislative amintite, cursul intitulat Noutăți fiscale în materie deTVA. Noi reglementări începând cu 1 ianuarie 2020 va aborda aspecte referitoare la:
·         Tratamentul TVA intracomunitar privind:
        Noile condiții de scutiri pentru operațiunile intracomunitare;
        Justificarea transportului intracomunitar în vederea aplicării scutirii de TVA pentru livrările intracomunitare de bunuri;
        Stocuri transmise la dispoziția unui client;
        Livrări succesive de bunuri;
        Transferuri și non-transferuri;
·         Locul livrărilor de bunuri și prestărilor de servicii. Reguli generale și reguli particulare. Prestări de servicii pe cale electronică;
·         Alte noutăți în materie de TVA.
De asemenea, aflându-ne la începutul unui nou an fiscal, cu prilejul acestui curs vor fi abordate și alte noutăți legislative în acest domeniu, atât de utile profesioniștilor contabili.
Cursurile sunt interactive și cuprind exemple practice. La finalul cursului, membrii CECCAR care au participat la curs vor primi prezentarea în format electronic.

La filiala CECCAR TULCEA, cursul va avea loc în data de 8 ianuarie 2020, ora 16:00.

Membri interesaţi în efectuarea orelor de pregătire profesională obligatorii pentru acordarea vizei de exercitare a profesiei în anul următor, sunt rugaţi să transmită cererea de înscriere (vizualizare)  pe adresa: ceccartulcea@ceccartulcea.ro.

 

 


PROGRAMUL NAŢIONAL DE DEZVOLTARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ - ediţia a IV-a revizuită - aprobat  de Consiliul Superior al Corpului prin Hotărârea nr. 15/339 din 19 martie 2015

E-mail:

   © Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, 2009